Preskoči na glavni sadržaj

Friendly brownies



Bit će ovo odlični brownies! Prvo zato jer ih nosim kao iznenađenje kolegicama na posao, a i recept je pogođen savršeno! Radila sam puno raznih browniesa, ali ovi su mene oborili s nogu. To je ono što sam tražila. Probajte! Kava i brownie, ima li čega boljeg? Ima, uz brownie poslužiti kuglicu sladoleda od vanilije! Ja ovaj put neću, ali vi se nemojte ustručavati, provjereno dobro!

Recept:

Na vodenu kupelj stavite lagano kuhati 185g maslaca i 185g tamne čokolade. Miješajte povremeno da se lijepo sve rastopi, nakon toga maknite sa kupelji i ostavite da se hladi.

Pripremite za prosijavanje 85g brašna i 40g kakao praha.

Nasjeckajte 50g bijele i 50g mliječne čokolade.

Još vam trebaju 3 velika jaja sobne temperature i 275g šećera u prahu.

Pećnicu zagrijte na 160°C.

Ajmo u izradu:

Jaja tucite sa šećerom 5-8 minuta, da se napravi lijepa svijetlo žuta krema. Nakon toga vam mikser više ne treba. lopaticom umiješajte smjesu od čokolade i maslaca, jako lagano. Potom prosijavajte smjesu brašna i kakao praha unutra, lagano miješajte. Na kraju dodajte, naravno, isto lagano, lagano, sjeckane čokolade.

Ulijte smjesu u pravokutni kalup koji ste prekrili masnim papirom i stavite peći. 25 minuta je meni bilo dovoljno, a vi vidite, ako vam je sredina još drhtava, ostavite još 3-5min nek se peče. Ohladite do kraja u kalupu i zatim hladni kolač izvadite, režite i uživajte.
Kolač ima divnu hrskavu koricu na vrhu, koja zna popucati, ali ništa strašno. Unutra je kremast, kao što pravi brownie treba biti!


I da, nema veze kako ih narežete, oni podnose neurednost, dapače, baš im dobro pristaje!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ekspresna savijača sa šunkom i sirom

Veselje u mojoj kući, sinu mi bio rođendan! Prilika je to za isprobavanje novih recepata, čuju se tad svakakvi komentari, odmah znam da li će neka slastica postati omiljena u našoj kući ili više neće biti nikad na meniju. Naravno, pečem i provjerene recepte, ali jako volim eksperimentirati. Znala sam da će ovo biti pun pogodak, recept je isproban i ovo nas uvijek oduševi. Recept je od kolegice s posla. Obožavam kad brbljamo o feštama i hrani, ovo je super, ovo moraš probati, to se svima dopalo, ja ovo radim tako, ja onako. To je nepresušen izvor pravih recepata i informacija, ne ko ruski rulet s isprobavanjem nekog famoznog recepta s neta, koji ispadne totalni promašaj! Moram stvarno sada reći, bilo je toga puno puta. Nije da recept ne drži vodu, ako se potrudiš sve je ko na slici, samo izostane onaj fini okus o kojem se toliko priča. Da, da, ukusi su različiti, ali kad se nikome baš od obitelji ne dopadne, kuharica se zamisli. Svi koji su se našli u ovoj situaciji, znaju o čemu...

Brzi tart sa smokvama

Ovo što ja sad imam u pećnici je čisto zadovoljstvo. Pogledajte samo kako izgleda prije pečenja, prvi put ovo radim i očekujem eksploziju okusa svaki čas... Smokve...  božanstveno voće, nedostaje mi riječi kojima bih opjevala njegovo postojanje, njegovu zanosnu slatkoću... Premda nismo sretnici koji žive na mediteranu i uživaju češće u ovoj carskoj deliciji, ipak imamo i mi na kontinentu pokoji adut i ako smo dovoljno brižni i strpljivi, i mi možemo kratkotrajno uživati plodove ovog anđeoskog voća. Ja imam veliku sreću i kolegica s posla mi je donijela punu vrećicu smokava, i time me silno razveselila! Hvala ti, divna si! Odlučila sam napraviti ovaj tart, koji sam našla na jednom britanskom blogu i preradila ga po svom. Opet, čista jednostavnost i premda sam si obećala da ću sama izraditi lisnato tijesto, vrijeme danas nije bilo na mojoj strani i poslužilo je kupovno lisnato. Bit će to u redu, al neću si ostati dužna. Neki drugi put... Kremu sam izradil...

Djevičanski rižoto s butternut tikvicom

Vrijeme, vrijeme. Nikad dovoljno, barem u mom životu. Ja ne upravljam svojim vremenom, ono upravlja sa mnom. Priznajem, ovako javno. Trudim se ja tu i tamo i pobijedim koju bitku s njim, ali prava pobjeda u ratu je njegova. Zasad. Vratim se doma s posla, svi umiremo od gladi i trebam brzi ručak. Sama sam s klincima i odmah se smješkam – vrijeme je za rižoto! Mi ga jako volimo, M. nikako. Da, pojede on jednu veliku jušnu žlicu, ponekad bude ona i s vrhom. I uvijek mu na licu piše što misli o njemu. Vrijeme je tikvica. Mama je s polja dofurala pune tačke svakakvih (joj, sad mi je žao što ih nisam takve poslikala) i uzela sam nekoliko komada butternut tikve, za početak. Mama -  čitaj "moja tržnica". Joj, mama, što bih ja bez tebe, hvala ti na svakom vitaminu koji nam uzgojiš! Ovaj rižoto jako volim, nježan je i blagi, zato ga i nazivam djevičanski. Naravno, osnovama me naučio Jamie Oliver. Zaista je jako jednostavno: Na maslinovom ulju prodinstati luk, dodati ri...