Preskoči na glavni sadržaj

Ko sa sirom, a bez sira!

Draga moja slatka nećakinjice, tamo u velegradu!

Ovo je receptić za tebe. Kad budeš gladna, kad ti se bude jelo nešto toplo, brzo, kad budeš htjela počastiti društvo toplim zalogajem ili ćeš jednostavno u studentskom novčaniku imati propuh, a nešto se jesti mora. Vjerojatno si ovo već jela kod mene, ili bake, al evo, sad da imaš zapisano na jednom mjestu! Zajedno s pusama koje ti šaljem, pametnice moja!





Sastojci:         
               
Listovi za savijače – kupi neke jeftine, bit će ok, iskoristit ćeš 5 kora, pa ti još ostane da umotaš koji put jabuke s cimetom unutra
4 jaja – ovo ćeš zasigurno imati u frižideru, spakirat će ti baka već
3 jogurta
1 vrhnje
1dl mineralne – mineralnu moraš imat u stanu, trebat će ti i za palačinke
1dl ulja
Sol po potrebi
Napravi smjesu s jajima, uljem, mineralnom, vrhnjem i jogurtima, posoli, malo probaj, da bude fino, ne preslano 

Upali si pećnicu na 220°C. U tepsiju staviš na dno 2 kore, nek vire van iz tepsije, uliješ napravljenu smjesu, natrgaš po njoj 2 kore na komadiće, pomiješaš ih malo sa smjesom i prekrij sve s zadnjom korom. Viškove koji vire rukama upakiraj da sve bude natackano u tepsiji, pošpricaj malo s ulja i prelij s mineralnom. Onako, da potopiš malo. Malo!

I stavi u pećnicu. Kad se zacrveni kora, gotovo! Ostavi da se malo ohladi, nareži i uživaj!
Jesam ti rekla, brzo, fino i toplo!



Fališ mi, ljubice, budi dobra tamo! 

Vau, sad sam toliko pod dojmom, da ne znam što napisati! Pucam od ponosa, danas je ovaj moj post objavljen na stranici
http://www.pitajmamu.hr/clanak/mirisna-prica-kao-sa-sirom-ali-bez-sira

Malo sam si od sreće pocvilila, onako, u mom stilu! Hvala svima što me čitate!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ekspresna savijača sa šunkom i sirom

Veselje u mojoj kući, sinu mi bio rođendan! Prilika je to za isprobavanje novih recepata, čuju se tad svakakvi komentari, odmah znam da li će neka slastica postati omiljena u našoj kući ili više neće biti nikad na meniju. Naravno, pečem i provjerene recepte, ali jako volim eksperimentirati. Znala sam da će ovo biti pun pogodak, recept je isproban i ovo nas uvijek oduševi. Recept je od kolegice s posla. Obožavam kad brbljamo o feštama i hrani, ovo je super, ovo moraš probati, to se svima dopalo, ja ovo radim tako, ja onako. To je nepresušen izvor pravih recepata i informacija, ne ko ruski rulet s isprobavanjem nekog famoznog recepta s neta, koji ispadne totalni promašaj! Moram stvarno sada reći, bilo je toga puno puta. Nije da recept ne drži vodu, ako se potrudiš sve je ko na slici, samo izostane onaj fini okus o kojem se toliko priča. Da, da, ukusi su različiti, ali kad se nikome baš od obitelji ne dopadne, kuharica se zamisli. Svi koji su se našli u ovoj situaciji, znaju o čemu...

Brzi tart sa smokvama

Ovo što ja sad imam u pećnici je čisto zadovoljstvo. Pogledajte samo kako izgleda prije pečenja, prvi put ovo radim i očekujem eksploziju okusa svaki čas... Smokve...  božanstveno voće, nedostaje mi riječi kojima bih opjevala njegovo postojanje, njegovu zanosnu slatkoću... Premda nismo sretnici koji žive na mediteranu i uživaju češće u ovoj carskoj deliciji, ipak imamo i mi na kontinentu pokoji adut i ako smo dovoljno brižni i strpljivi, i mi možemo kratkotrajno uživati plodove ovog anđeoskog voća. Ja imam veliku sreću i kolegica s posla mi je donijela punu vrećicu smokava, i time me silno razveselila! Hvala ti, divna si! Odlučila sam napraviti ovaj tart, koji sam našla na jednom britanskom blogu i preradila ga po svom. Opet, čista jednostavnost i premda sam si obećala da ću sama izraditi lisnato tijesto, vrijeme danas nije bilo na mojoj strani i poslužilo je kupovno lisnato. Bit će to u redu, al neću si ostati dužna. Neki drugi put... Kremu sam izradil...

Djevičanski rižoto s butternut tikvicom

Vrijeme, vrijeme. Nikad dovoljno, barem u mom životu. Ja ne upravljam svojim vremenom, ono upravlja sa mnom. Priznajem, ovako javno. Trudim se ja tu i tamo i pobijedim koju bitku s njim, ali prava pobjeda u ratu je njegova. Zasad. Vratim se doma s posla, svi umiremo od gladi i trebam brzi ručak. Sama sam s klincima i odmah se smješkam – vrijeme je za rižoto! Mi ga jako volimo, M. nikako. Da, pojede on jednu veliku jušnu žlicu, ponekad bude ona i s vrhom. I uvijek mu na licu piše što misli o njemu. Vrijeme je tikvica. Mama je s polja dofurala pune tačke svakakvih (joj, sad mi je žao što ih nisam takve poslikala) i uzela sam nekoliko komada butternut tikve, za početak. Mama -  čitaj "moja tržnica". Joj, mama, što bih ja bez tebe, hvala ti na svakom vitaminu koji nam uzgojiš! Ovaj rižoto jako volim, nježan je i blagi, zato ga i nazivam djevičanski. Naravno, osnovama me naučio Jamie Oliver. Zaista je jako jednostavno: Na maslinovom ulju prodinstati luk, dodati ri...