Preskoči na glavni sadržaj

Halloween party!



Hihi, mi volimo Halloween, svake godine se veselimo danu jer klinci sa mnom izrađuju „strašne“ kolačiće, a s tatom dube bundeve – tikve, po našem, i sve to skupa uvijek bude zabavno!

Meni je važno da mi se djeca zabave! Nisam imala baš onoliko vremena koliko sam trebala za sve moje planove, ali i ovako nam bude dovoljno za najstrašniju noć u godini… BUHAHAHA!!!! (Ovo ja glumim vješticu)



Sve što vam u ovakvoj prilici treba je malo mašte, dječje ručice i neki vaši poznati recepti. Tako su naši grobovi zapravo muffini s prošlog posta


Nadgrobne ploče sam našla na netu, isprintala ih i klinci su ih izrezali i zalijepili na malo čvršći karton. Od bijele čokolade smo izradili male kosti, duhove i ovu smiješnu ruku koja strašno strši iz groba, pa se vi sad usudite doći na naše groblje!!!

Malo smo se poigrali i s likom Jacka Skellingtona, šećerom u prahu, u koji sam umiješala žličicu vode, obojili smo muffin da mu bude glava i čokoladom iscrtali njegovo poznato lice!

Svake godine radimo vještičje prste, moja ih djeca jednostavno obožavaju. Naravno prefini su, a izgledaju zaista prestrašno! Obično ¨i djeci i odraslima treba neko vrijeme da se odvaže gricnuti ih!

A recept je od naših dragih božićnih kolačića od oraha, koje svake godine pod obavezno imamo u Adventu! Od tijesta se naprave kuglice, pa duguljasti štapići i na jednoj strani im se utakne polovica badema. Nožićem se izgrebu utori na koži te se stave peći. Na kraju kad se ohlade, umoči se dno prsta u neki crveni pekmez! Baš su jezoviti!!!!

I pripremila sam za ovaj dan SPOOKY PUMPKIN PIE.


Ovo je moja inačica recepta:

Prhko tijesto sam izradila po svom ustaljenom receptu, dodavši mu pola integralnog brašna: - http://mirisnaprica.blogspot.hr/2015/10/jabuke-u-sendvicu.html

Potrebna vam je jedna lijepa tikva, poput ove moje, koju sam dobila od mame i moram priznati da mi bilo malo žao iskoristiti je koliko je fotogenična i kakav je lijepi ukras bila u mojoj kuhinji. Ali, što se mora, mora se. Kao ukras su ju zamijenile mirisne dunje, a ona je poslužila u ovom kolaču.

Tikva se oguli, očisti od koštica ,(svakako ih pospremite za sijanje iduće godine ili ih kratko prepecite u pećnici za zdravu grickalicu) i nareže se na kockice.

Kockice se stave na sredinu masnog papira, posipaju se cimetom, đumbirom i muškatnim oraščićem i preliju se sa 2 žlice meda. Čvrsto se zaveže u sredini i prebaci se ovaj mirisni „škartoc“ na lim pa u pećnicu na 200°C. I peče se tako nekih 40minuta – provjerite nožićem je li tikva pečena (ako nož glatko ulazi u nju).

E, sad, ovaj dio je meni bio najteži. Kad sam otvorila zavežljejčić, mirisi koji su me oplahnuli bili su fantastični. Pa sam samo malo probala jednu kockicu…. Jao, nisam mogla stati. To je tako fino, da ovdje zapravo može biti i rečenica - poslužite i uživajte! Ali, na kraju sam se morala obuzdati, jer inače ne bi bilo ništa od moje strašne pite. Ipak, prvom ću nam prilikom ovako ispeći tikvu!

Kad se tikva malo ohladi, izmiksati ju u blenderu u finu kremu. Posebno izmiješati 3 jaja sa 3 žlice šećera i dodati tome tikvu.

Tijesto razvaljati na masnom papiru i prebaciti u okrugli kalup za pite. Prekriti folijom i posipati suhim grahom i staviti peći 20minuta na 180°C.

Nakon što se ispeče, maknuti foliju s grahom i uliti kremu od tikve na tijesto. Nastaviti peći još 40minuta.

Ostavite da se ohladi i uživajte.

Moj mlađi sin je bio jako kreativan i lijepo ju je ukrasio povodom Halloweena – čokoladom je nacrtao paukovu mrežu i čupavog pauka koji nas opasno promatra! Buuhuhuhuuu!

Na kraju smo se posladili sablasnim kolačićima i zabavili se kopajući tikve!

Happy Halloween!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ekspresna savijača sa šunkom i sirom

Veselje u mojoj kući, sinu mi bio rođendan! Prilika je to za isprobavanje novih recepata, čuju se tad svakakvi komentari, odmah znam da li će neka slastica postati omiljena u našoj kući ili više neće biti nikad na meniju. Naravno, pečem i provjerene recepte, ali jako volim eksperimentirati. Znala sam da će ovo biti pun pogodak, recept je isproban i ovo nas uvijek oduševi. Recept je od kolegice s posla. Obožavam kad brbljamo o feštama i hrani, ovo je super, ovo moraš probati, to se svima dopalo, ja ovo radim tako, ja onako. To je nepresušen izvor pravih recepata i informacija, ne ko ruski rulet s isprobavanjem nekog famoznog recepta s neta, koji ispadne totalni promašaj! Moram stvarno sada reći, bilo je toga puno puta. Nije da recept ne drži vodu, ako se potrudiš sve je ko na slici, samo izostane onaj fini okus o kojem se toliko priča. Da, da, ukusi su različiti, ali kad se nikome baš od obitelji ne dopadne, kuharica se zamisli. Svi koji su se našli u ovoj situaciji, znaju o čemu...

Brzi tart sa smokvama

Ovo što ja sad imam u pećnici je čisto zadovoljstvo. Pogledajte samo kako izgleda prije pečenja, prvi put ovo radim i očekujem eksploziju okusa svaki čas... Smokve...  božanstveno voće, nedostaje mi riječi kojima bih opjevala njegovo postojanje, njegovu zanosnu slatkoću... Premda nismo sretnici koji žive na mediteranu i uživaju češće u ovoj carskoj deliciji, ipak imamo i mi na kontinentu pokoji adut i ako smo dovoljno brižni i strpljivi, i mi možemo kratkotrajno uživati plodove ovog anđeoskog voća. Ja imam veliku sreću i kolegica s posla mi je donijela punu vrećicu smokava, i time me silno razveselila! Hvala ti, divna si! Odlučila sam napraviti ovaj tart, koji sam našla na jednom britanskom blogu i preradila ga po svom. Opet, čista jednostavnost i premda sam si obećala da ću sama izraditi lisnato tijesto, vrijeme danas nije bilo na mojoj strani i poslužilo je kupovno lisnato. Bit će to u redu, al neću si ostati dužna. Neki drugi put... Kremu sam izradil...

Djevičanski rižoto s butternut tikvicom

Vrijeme, vrijeme. Nikad dovoljno, barem u mom životu. Ja ne upravljam svojim vremenom, ono upravlja sa mnom. Priznajem, ovako javno. Trudim se ja tu i tamo i pobijedim koju bitku s njim, ali prava pobjeda u ratu je njegova. Zasad. Vratim se doma s posla, svi umiremo od gladi i trebam brzi ručak. Sama sam s klincima i odmah se smješkam – vrijeme je za rižoto! Mi ga jako volimo, M. nikako. Da, pojede on jednu veliku jušnu žlicu, ponekad bude ona i s vrhom. I uvijek mu na licu piše što misli o njemu. Vrijeme je tikvica. Mama je s polja dofurala pune tačke svakakvih (joj, sad mi je žao što ih nisam takve poslikala) i uzela sam nekoliko komada butternut tikve, za početak. Mama -  čitaj "moja tržnica". Joj, mama, što bih ja bez tebe, hvala ti na svakom vitaminu koji nam uzgojiš! Ovaj rižoto jako volim, nježan je i blagi, zato ga i nazivam djevičanski. Naravno, osnovama me naučio Jamie Oliver. Zaista je jako jednostavno: Na maslinovom ulju prodinstati luk, dodati ri...