Preskoči na glavni sadržaj

Naranča Čoko Fantasy

Znate li vi da se čokolada i naranče vole? O, da, vole se jako i kad se spoje tvore jedan božanstveni okus od kojeg se meni ježi koža. Perfect!
Imam jedan kolač koji dostiže tu perfekciju. Moram ga objaviti, morate to probati, ali nemam sliku. Pa ga probajte vizualizirati o svojim mislima nakon što pročitate recept, ako volite romansu čokolade i naranče neće vam biti teško. Sliku ću dodati naknadno, jer zapravo jedva čekam priliku da ga ponovo ispečem!

Najprije nabavite bio naranče. Potrebne su vam dvije, ako su jako male, može tri. Ja ih volim oprati u otopini sode bikarbone, isprati u hladnoj vodi. Sad su spremne za kuhanje. Kuhaju se u vodi, onako da ih prekrije, pola sata. Izvade se iz vode, ohlade i prerežu na četvrtine.

Sad vam je potrebno:

125g šećera
125g mljevenih badema
3 jaja
1/2 žličice praška za pecivo

Sve ubacite u blender i dobro izmiksajte. Prebacite smjesu u četvrtasti kalup (mo je 23x33cm) i pecite na 180°C 15-20min, dok ne dobije lijepu crvenkastu koricu. Ostavite da se ohladi.

Krema:
1 jaje
2 žumanjka
80g šećera
4 žlice vode
225g čokolade
250ml vrhnja za šlag

Čokoladu otopite na pari.
Miksajte na pari jaje i žumanjke nekih 10minuta.
Šećer i vodu kuhajte do vrenja, kuhajte da se sav šećer otopi, da smjesa postane sjajna, ali ne smije promijeniti boju.  Miješajte mikserom jaja i ulijte otopinu šećera unutra, žustro miješajući. I otopljenu čokoladu ulite vruću u smjesu. Nek se kratko prohladi. Izmiksajte vrhnje za šlag do polovice tvrdoće i ubacite u smjesu s jajima i čokoladom. Kremu prelijte preko narančinog biskvita i ostavite da se ohladi. Narežite na kocke, ukrasite ribanom čokoladom.

Nije teško već sad vizualizirati kolač, zar ne? Krema je fina, pjenasta, pahuljasta, a sve miriše na naranče... Uživajte!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ekspresna savijača sa šunkom i sirom

Veselje u mojoj kući, sinu mi bio rođendan! Prilika je to za isprobavanje novih recepata, čuju se tad svakakvi komentari, odmah znam da li će neka slastica postati omiljena u našoj kući ili više neće biti nikad na meniju. Naravno, pečem i provjerene recepte, ali jako volim eksperimentirati. Znala sam da će ovo biti pun pogodak, recept je isproban i ovo nas uvijek oduševi. Recept je od kolegice s posla. Obožavam kad brbljamo o feštama i hrani, ovo je super, ovo moraš probati, to se svima dopalo, ja ovo radim tako, ja onako. To je nepresušen izvor pravih recepata i informacija, ne ko ruski rulet s isprobavanjem nekog famoznog recepta s neta, koji ispadne totalni promašaj! Moram stvarno sada reći, bilo je toga puno puta. Nije da recept ne drži vodu, ako se potrudiš sve je ko na slici, samo izostane onaj fini okus o kojem se toliko priča. Da, da, ukusi su različiti, ali kad se nikome baš od obitelji ne dopadne, kuharica se zamisli. Svi koji su se našli u ovoj situaciji, znaju o čemu...

Male pite sa kupinama i malinama

Ovo vam pišem da otjeram ove oblake i zimu, ajde proljeće navali više. Danas ga dozivam jednom voćnom slasticom. Ovaj recept nije ništa posebno, brzo je gotov i neka vam samo bude jedna ideja kako se zasladiti bez puno muke! Recept: 1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta, izvadite ga prije van iz frižidera da bude sobne temperature. Punjenje: 250g kupina i malina (ja imam svoje u škrinji, ali odlično će poslužiti neki mix šumskog voća iz dućana) 75g smeđeg šećera Pomiješati u loncu voće i šećer i kuhati, približno 20 minuta, za fini umak. Ohladiti - ovo može produžiti vrieme izrade kolača, ali ako stavite van na ovu zimu začas će se ohladiti (pazite na znatiželjnje mačke i ostala četveronožna bića u vašoj okolici :-)) Krema od vanilije: 250ml mlijeka 1 štapić vanilie - sjemenke samo 4 žumanjka 50g šećera 20g pšeničnog brašna 2 žličice kukuruznog brašna U zdjeli miksajte žumanjke i šećer, da budu pahuljasti, oko 2-3 minute, dodajte polako obje vrste brašna i kap d...

Male rolice s blitvom i sirom

Naišla sam na ovaj recept na Tastemade.com i odmah mi se jako dopao. Na kraju je ostala samo ideja, sve ostalo je moja improvizacija, usudim se reći, još bolja od originala. Eh, bile su tako fine, da ih nisam poslikala na tanjuru, bila je žurba čim prije ih probati! :-) Pa, da vidimo recept: Tijesto: klasično tijesto za tjesteninu s 2 jaja i 200g brašna. Umijesi se glatko tijesto, ostavi da odmori 15-tak minuta. Za to vrijeme dvije šake blitve blanširati te nasjeckati na sitno. U zdjelici pomiješati blitvu, 200g krem sira (Abc ili sl), 50ml mlijeka, 1 jaje, 40g parmezana, sol, papar. Ostavite malo sa strane, ako vam se kad malo odstoji bude činilo tekuće dodajte mrvu krušnih mrvica, bitno da smjesa ne teče kasnije iz rolica. Ravaljajte tijesto kao za lazanje. Ja obožavam domaće tijesto i uvijek ga radim, ali možete i preskočiti ovaj dio i kupiti u dućanu svježu tjesteninu za lazanje. Ja sam napravila listove veličine cca 15x25cm i svakog prerezala po dužini na pola. Sta...