Znate li vi da se čokolada i naranče vole? O, da, vole se jako i kad se spoje tvore jedan božanstveni okus od kojeg se meni ježi koža. Perfect!
Imam jedan kolač koji dostiže tu perfekciju. Moram ga objaviti, morate to probati, ali nemam sliku. Pa ga probajte vizualizirati o svojim mislima nakon što pročitate recept, ako volite romansu čokolade i naranče neće vam biti teško. Sliku ću dodati naknadno, jer zapravo jedva čekam priliku da ga ponovo ispečem!
Najprije nabavite bio naranče. Potrebne su vam dvije, ako su jako male, može tri. Ja ih volim oprati u otopini sode bikarbone, isprati u hladnoj vodi. Sad su spremne za kuhanje. Kuhaju se u vodi, onako da ih prekrije, pola sata. Izvade se iz vode, ohlade i prerežu na četvrtine.
Sad vam je potrebno:
125g šećera
125g mljevenih badema
3 jaja
1/2 žličice praška za pecivo
Sve ubacite u blender i dobro izmiksajte. Prebacite smjesu u četvrtasti kalup (mo je 23x33cm) i pecite na 180°C 15-20min, dok ne dobije lijepu crvenkastu koricu. Ostavite da se ohladi.
Krema:
1 jaje
2 žumanjka
80g šećera
4 žlice vode
225g čokolade
250ml vrhnja za šlag
Čokoladu otopite na pari.
Miksajte na pari jaje i žumanjke nekih 10minuta.
Šećer i vodu kuhajte do vrenja, kuhajte da se sav šećer otopi, da smjesa postane sjajna, ali ne smije promijeniti boju. Miješajte mikserom jaja i ulijte otopinu šećera unutra, žustro miješajući. I otopljenu čokoladu ulite vruću u smjesu. Nek se kratko prohladi. Izmiksajte vrhnje za šlag do polovice tvrdoće i ubacite u smjesu s jajima i čokoladom. Kremu prelijte preko narančinog biskvita i ostavite da se ohladi. Narežite na kocke, ukrasite ribanom čokoladom.
Nije teško već sad vizualizirati kolač, zar ne? Krema je fina, pjenasta, pahuljasta, a sve miriše na naranče... Uživajte!
Imam jedan kolač koji dostiže tu perfekciju. Moram ga objaviti, morate to probati, ali nemam sliku. Pa ga probajte vizualizirati o svojim mislima nakon što pročitate recept, ako volite romansu čokolade i naranče neće vam biti teško. Sliku ću dodati naknadno, jer zapravo jedva čekam priliku da ga ponovo ispečem!
Najprije nabavite bio naranče. Potrebne su vam dvije, ako su jako male, može tri. Ja ih volim oprati u otopini sode bikarbone, isprati u hladnoj vodi. Sad su spremne za kuhanje. Kuhaju se u vodi, onako da ih prekrije, pola sata. Izvade se iz vode, ohlade i prerežu na četvrtine.
Sad vam je potrebno:
125g šećera
125g mljevenih badema
3 jaja
1/2 žličice praška za pecivo
Sve ubacite u blender i dobro izmiksajte. Prebacite smjesu u četvrtasti kalup (mo je 23x33cm) i pecite na 180°C 15-20min, dok ne dobije lijepu crvenkastu koricu. Ostavite da se ohladi.
Krema:
1 jaje
2 žumanjka
80g šećera
4 žlice vode
225g čokolade
250ml vrhnja za šlag
Čokoladu otopite na pari.
Miksajte na pari jaje i žumanjke nekih 10minuta.
Šećer i vodu kuhajte do vrenja, kuhajte da se sav šećer otopi, da smjesa postane sjajna, ali ne smije promijeniti boju. Miješajte mikserom jaja i ulijte otopinu šećera unutra, žustro miješajući. I otopljenu čokoladu ulite vruću u smjesu. Nek se kratko prohladi. Izmiksajte vrhnje za šlag do polovice tvrdoće i ubacite u smjesu s jajima i čokoladom. Kremu prelijte preko narančinog biskvita i ostavite da se ohladi. Narežite na kocke, ukrasite ribanom čokoladom.
Nije teško već sad vizualizirati kolač, zar ne? Krema je fina, pjenasta, pahuljasta, a sve miriše na naranče... Uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar