Veselje u mojoj kući, sinu mi bio rođendan! Prilika je to za
isprobavanje novih recepata, čuju se tad svakakvi komentari, odmah znam da li
će neka slastica postati omiljena u našoj kući ili više neće biti nikad na
meniju. Naravno, pečem i provjerene recepte, ali jako volim eksperimentirati.
Znala sam da će ovo biti pun pogodak, recept je isproban i
ovo nas uvijek oduševi.
Recept je od kolegice s posla. Obožavam kad brbljamo o
feštama i hrani, ovo je super, ovo moraš probati, to se svima dopalo, ja ovo
radim tako, ja onako. To je nepresušen izvor pravih recepata i informacija, ne
ko ruski rulet s isprobavanjem nekog famoznog recepta s neta, koji ispadne
totalni promašaj! Moram stvarno sada reći, bilo je toga puno puta. Nije da
recept ne drži vodu, ako se potrudiš sve je ko na slici, samo izostane onaj
fini okus o kojem se toliko priča. Da, da, ukusi su različiti, ali kad se nikome
baš od obitelji ne dopadne, kuharica se zamisli. Svi koji su se našli u ovoj
situaciji, znaju o čemu pričam.
No, da se vratim, znači kolegica mi hvalila brzi recept za
slanu savijaču, koju svi vole. Opisala mi detaljno. Da, da, klimam, kao ja
pamtim, napravit ću. Drugi dan zivkam, draga, kako si ono rekla. Da, da, upišem
na papirić. Pravim taj dan, bilo je super. Dva tjedna poslije, kaj ću za
rođendan? Pa možeš onu savijaču. E, super, kako ono ide? I opet papirić i piši,
tko zna gdje je prošli završio. Dođem doma, idem pripremat, jao, gdje mi je sad
taj papirić? Ma neću je sad zvati, iz principa, jaj će mi žena reći! Koje
sam ono trapke danas imala na posao? Uh, našla sam ga! Ovaj put ću ga obavezno
upisat, Upisat ću ga na moj blog i onda ga ni sama više neću tražiti.
Evo,
dragi moji, zato ja pišem ove redove, to je moj način da si organiziram
recepte!
Sad sam ga stvarno odužila!
Evo recepta:
- - Kore za savijače, malo deblje su se bolje
pokazale
- - 500g gauda sira
- - 500g šunke u ovitku (ja radila i sa pilećim
prsima i bilo je odlično)
- - Ovdje je mjesto za biti maštovit ili se ovaj dio
može potpuno preskočiti (i nemaštovitost je ukusna) – mogu se dodati i gljive, narezane masline,
šunka zamijeniti tunom – o, da, ovako ću ja sljedeći put obavezno raditi i dodati
ću k tome narezani luk! Mljac!
- - Premaz: 3 jaja, 200g kiselog vrhnja, 150ml ulja,
malo soli i papra, ostali začini po želji – ja sam jučer dodala Vegetu i
origano, baš mi se dopala ova Vegeta unutra!
- - Sezam za posipavanje
Uzeti jednu po jednu koru. Prvu koru premazati kistom sa
premazom, staviti gore drugu koru i tako do pete raditi isto. Petu koru ne
premazivati nego po njoj rasporediti 250g šunke, 250g sira – ja sam šunku
naribala, a sir mi je bio u listovima – dodati još maštovitih sastojaka ili ih
ne staviti – ja jučer nisam – i pažljivo zarolati. Prebaciti roladu na lim,
obložen masnim papirom. I postupak napraviti još jednom, još sa 5 kora.
Dobijete 2 rolade, malo razmaknite jednu od druge. Trebala vam je ostati još
mala količina premaza, koji namažete po roladama i obilno ih posipate sezamom.
Stavite na 200°C, prekriveno alu folijom nekih 20-30minuta i još 15-20minuta
otkriveno, točnije, kad se lijepo zacrveni, gotovo je!
Izvadite iz pećnice, ostavite da se hladi 10-tak minuta,
narežite na šnite i poslužite! Stvarno je fino.
Hihi, sve sam ovo napisala iz glave, uopće mi nije trebao
papirić. Možda sam ovaj put zapamtila recept?
Primjedbe
Objavi komentar