Ovaj recept je totalna izmišljotina. Jedino mi je kolegica
na poslu pokazala dio u kojem se tijesto s nadjevom preklapa, pa se kao nešto
prži (prženje u dubokoj masnoći – grrr) i kako imam ugljikohidratnu krizu –
joj, mljac, mljac, peciva – odlučih isprobati pecivo na ovaj način. Možda to
doma netko radi jednom tjedno, meni je potpuno novo, evo sad se peče, nemam
pojma kak će ispast, kakvog će biti okusa, ali činilo mi se fora, pa da vidimo.
Tijesto:
- 650g mekog brašna
- 100ml jogurta
- 100ml ulja
- 1 žlicu suhog kvasca
pomiješati sa 1 žlicom brašna, žličicom šećera i 200ml toplog mlijeka (ostaviti
da se malo digne
- još 100-200ml
toplog mlijeka, za umijestiti meko tijesto
Lijepo umijestiti, oblikovati kuglu, premazati je s malo ulja
i ostaviti da se diže sat-dva.
Taman za otići nekamo na kavu. Barem meni.
Kratko promijesiti dignuto tijesto, podijeliti ga u 3
dijela. Uzeti jedan, podijeliti ga na dva dijela, razvaljati ukrug, malo veće
od tanjura. Po njemu naslagati nadjev:
- jeger narezan na tanke šnite
- sir gaudu
- rajčicu narezanu na tanke šnite (pelate ili takvu neku manju sortu)
- krem sir
Ja obožavam jeger i to mi je
sastojak koji mi u ovom receptu jamči uspjeh, veselje i fenomenalan okus.
Jednostavno mora biti. Možete staviti i čajnu salamicu, uuu, ili malo špeka?
Na slici se vidi kako sam to sve
rasporedila, sve kombinacije, jer zapravo ni sama ne znam koja će nam biti
idealna. Al sviđa mi se ovo s rajčicom, moglo bi upaliti. Ovdje je mjesto za kreativnost,
nadjenite čime volite, mašti pustite na volju, ja sam trenutno iskoristila
sastojke iz frižidera.
Poklopiti tijesto drugim komadom
razvaljanog tijesta, te čašom izrezati krugove okolo nadjeva. I tako napraviti
i s ostatkom tijesta.
Prebaciti jastučiće na lim prekriven
masnim papirom i ostaviti 15-tak minuta da se diže. Premazati ih razmućenim jajem
i posipati sezamom.
Staviti u pećnicu zagrijanu na
180°C, 20-25min, dok lijepo ne porumene.
Ostaviti da se kratko ohlade. Ja
do ovog dijela još nisam stigla, moji se jastučići još peku. Divno mirišu. Okus
ću morati naknadno upisati.
Dok gladno čekam, uzela sam iz
frižidera ajvar koji mi je poklonila kolegica s posla. Baš joj pišem poruku,
božanstvenog je okusa, već nagovaram da mi da recept, i sad mi je sinulo da bih
mogla dio jastučića nadjenuti i njime. To će isto biti zakon. Mora biti, baš
sam se potrudila.
15 minuta kasnije...
Hej, pa ovo je baš ukusno! Klincima
isto, vele da je „fejs fino“!
Meni su najbolji sa jegerom,
rajčicom i krem sirom, fantastična kombinacija. Namjerno nisam stavila origano,
ne mora baš sve ličiti na pizzu, al vi svakako stavite pokoji začin, ako vam
odgovara. Moram priznati da bi bosiljak ovdje bio točka na i, biti će neki
drugi put, ovo je recept za ponoviti!
Jesam li već napisala koliko su fini s ajvarom?
Jesam li već napisala koliko su fini s ajvarom?
Primjedbe
Objavi komentar