Preskoči na glavni sadržaj

Čoko muffins

Zanimljivo je kamo nas sve život nosi.
Kako brzo prolazi vrijeme, otkad smo bili klinci, kako neki ljudi potiho odu iz života i ne vrate se, bez svađe, bez nekog posebnog razloga, život ih odnese…

I onda ti ih život donese na društvenoj mreži i bar na trenutak se prisjetiš nekih davnih vremena, bezbrižne igre, ludih outfita i frizurica, i još usput pokupiš koji receept! Hihi, lajkam sliku davne školske prijateljice i žicam recept, sladite se, veli ona i nekako mi posebno dragi postane taj kolač. Onako, sa zrnom nostalgije, za nekom davnom prijateljicom, ženom, koju danas zapravo ne poznajem. 
Hvala ti na receptu i hvala ti što si me podsjetila na smijeh i radost davnih dana igranja u garaži tvog doma, već smo tada bile prave kuharice! J


Muffinsi prijateljice iz davnih školskih dana

250g brašna
2 i 1/2 žličice praška za pecivo
30g kakao praha
2 žlice šećera
175g narezane čokolade - ovdje ja obično iskoristim ostavljene čokoladne uskršnje zečeve, božićne djedice, mliječne čokolade koje nam baš nisu najdraže, a dobijemo ih ili jednostavno neku finu čokolade, mliječnu ili tamnu, stvarno je fino u svim kombinacijama!

1 jaje lagano istučeno
125ml slatkog vrhnja
185ml mlijeka
90g otopljenog maslaca

Pomiješaju se zasebno praškaste i tekuće supstance, lagano ih zajedno ujediniti kuhačom, na kraju dodati nasjeckanu čokoladu i puniti u kalupe za muffinse, Peći na 200°C, 10-15min, provjeriti čačkalicom jesu li gotovi. 



Kad se malo ohlade, mogu se ukrasiti po želji, ili ne, ili se mogu, kako je kod nas često slučaj, pojesti čim se dovoljno ohlade da se mogu jesti! Kad su topli, ova sjeckana čokolada je fino otopljena unutra, pa je okus prava senzacija! Uživajte!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ekspresna savijača sa šunkom i sirom

Veselje u mojoj kući, sinu mi bio rođendan! Prilika je to za isprobavanje novih recepata, čuju se tad svakakvi komentari, odmah znam da li će neka slastica postati omiljena u našoj kući ili više neće biti nikad na meniju. Naravno, pečem i provjerene recepte, ali jako volim eksperimentirati. Znala sam da će ovo biti pun pogodak, recept je isproban i ovo nas uvijek oduševi. Recept je od kolegice s posla. Obožavam kad brbljamo o feštama i hrani, ovo je super, ovo moraš probati, to se svima dopalo, ja ovo radim tako, ja onako. To je nepresušen izvor pravih recepata i informacija, ne ko ruski rulet s isprobavanjem nekog famoznog recepta s neta, koji ispadne totalni promašaj! Moram stvarno sada reći, bilo je toga puno puta. Nije da recept ne drži vodu, ako se potrudiš sve je ko na slici, samo izostane onaj fini okus o kojem se toliko priča. Da, da, ukusi su različiti, ali kad se nikome baš od obitelji ne dopadne, kuharica se zamisli. Svi koji su se našli u ovoj situaciji, znaju o čemu...

Brzi tart sa smokvama

Ovo što ja sad imam u pećnici je čisto zadovoljstvo. Pogledajte samo kako izgleda prije pečenja, prvi put ovo radim i očekujem eksploziju okusa svaki čas... Smokve...  božanstveno voće, nedostaje mi riječi kojima bih opjevala njegovo postojanje, njegovu zanosnu slatkoću... Premda nismo sretnici koji žive na mediteranu i uživaju češće u ovoj carskoj deliciji, ipak imamo i mi na kontinentu pokoji adut i ako smo dovoljno brižni i strpljivi, i mi možemo kratkotrajno uživati plodove ovog anđeoskog voća. Ja imam veliku sreću i kolegica s posla mi je donijela punu vrećicu smokava, i time me silno razveselila! Hvala ti, divna si! Odlučila sam napraviti ovaj tart, koji sam našla na jednom britanskom blogu i preradila ga po svom. Opet, čista jednostavnost i premda sam si obećala da ću sama izraditi lisnato tijesto, vrijeme danas nije bilo na mojoj strani i poslužilo je kupovno lisnato. Bit će to u redu, al neću si ostati dužna. Neki drugi put... Kremu sam izradil...

Male rolice s blitvom i sirom

Naišla sam na ovaj recept na Tastemade.com i odmah mi se jako dopao. Na kraju je ostala samo ideja, sve ostalo je moja improvizacija, usudim se reći, još bolja od originala. Eh, bile su tako fine, da ih nisam poslikala na tanjuru, bila je žurba čim prije ih probati! :-) Pa, da vidimo recept: Tijesto: klasično tijesto za tjesteninu s 2 jaja i 200g brašna. Umijesi se glatko tijesto, ostavi da odmori 15-tak minuta. Za to vrijeme dvije šake blitve blanširati te nasjeckati na sitno. U zdjelici pomiješati blitvu, 200g krem sira (Abc ili sl), 50ml mlijeka, 1 jaje, 40g parmezana, sol, papar. Ostavite malo sa strane, ako vam se kad malo odstoji bude činilo tekuće dodajte mrvu krušnih mrvica, bitno da smjesa ne teče kasnije iz rolica. Ravaljajte tijesto kao za lazanje. Ja obožavam domaće tijesto i uvijek ga radim, ali možete i preskočiti ovaj dio i kupiti u dućanu svježu tjesteninu za lazanje. Ja sam napravila listove veličine cca 15x25cm i svakog prerezala po dužini na pola. Sta...