Naišla sam na ovaj recept na Tastemade.com i odmah mi se jako dopao. Na kraju je ostala samo ideja, sve ostalo je moja improvizacija, usudim se reći, još bolja od originala.
Eh, bile su tako fine, da ih nisam poslikala na tanjuru, bila je žurba čim prije ih probati! :-)
Pa, da vidimo recept:
Tijesto:
klasično tijesto za tjesteninu s 2 jaja i 200g brašna. Umijesi se glatko tijesto, ostavi da odmori 15-tak minuta.
Za to vrijeme dvije šake blitve blanširati te nasjeckati na sitno. U zdjelici pomiješati blitvu, 200g krem sira (Abc ili sl), 50ml mlijeka, 1 jaje, 40g parmezana, sol, papar. Ostavite malo sa strane, ako vam se kad malo odstoji bude činilo tekuće dodajte mrvu krušnih mrvica, bitno da smjesa ne teče kasnije iz rolica.
Ravaljajte tijesto kao za lazanje. Ja obožavam domaće tijesto i uvijek ga radim, ali možete i preskočiti ovaj dio i kupiti u dućanu svježu tjesteninu za lazanje. Ja sam napravila listove veličine cca 15x25cm i svakog prerezala po dužini na pola. Stavi se gore žličica sirne smjese i razmaže.
U međuvremenu samo kratko prokuhati umak od rajčice - dolaze u obzir sve inačice - ako imate domaći umak, odlično! Dobar je i onaj iz dućana, dodajte mu malo maslinovog ulja i šaku svježeg bosiljka. Neka prokuha 5 minuta. U posudu u kojoj ćete peći rolice, na dno stavite umak, malo obilnije, po njemu poslažite rolice.
Još svaku malo prelijte s umakom i na svaku rolicu stavite malo mozzarele.
Uz rub ulijte 100 ml temeljca ili juhe. Poklopite sa alu folijom i stavite peći na 200°C oko pola sata. Maknite foliju i pecite još 5 minuta da se malo zapeče na vrhu.
Moje su ispale jako fine, dečki su bili oduševljeni! Dobar tek!
Eh, bile su tako fine, da ih nisam poslikala na tanjuru, bila je žurba čim prije ih probati! :-)
Pa, da vidimo recept:
Tijesto:
klasično tijesto za tjesteninu s 2 jaja i 200g brašna. Umijesi se glatko tijesto, ostavi da odmori 15-tak minuta.
Za to vrijeme dvije šake blitve blanširati te nasjeckati na sitno. U zdjelici pomiješati blitvu, 200g krem sira (Abc ili sl), 50ml mlijeka, 1 jaje, 40g parmezana, sol, papar. Ostavite malo sa strane, ako vam se kad malo odstoji bude činilo tekuće dodajte mrvu krušnih mrvica, bitno da smjesa ne teče kasnije iz rolica.
Ravaljajte tijesto kao za lazanje. Ja obožavam domaće tijesto i uvijek ga radim, ali možete i preskočiti ovaj dio i kupiti u dućanu svježu tjesteninu za lazanje. Ja sam napravila listove veličine cca 15x25cm i svakog prerezala po dužini na pola. Stavi se gore žličica sirne smjese i razmaže.
U međuvremenu samo kratko prokuhati umak od rajčice - dolaze u obzir sve inačice - ako imate domaći umak, odlično! Dobar je i onaj iz dućana, dodajte mu malo maslinovog ulja i šaku svježeg bosiljka. Neka prokuha 5 minuta. U posudu u kojoj ćete peći rolice, na dno stavite umak, malo obilnije, po njemu poslažite rolice.
Još svaku malo prelijte s umakom i na svaku rolicu stavite malo mozzarele.
Uz rub ulijte 100 ml temeljca ili juhe. Poklopite sa alu folijom i stavite peći na 200°C oko pola sata. Maknite foliju i pecite još 5 minuta da se malo zapeče na vrhu.
Moje su ispale jako fine, dečki su bili oduševljeni! Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar