Evo mene malo nakon dužeg vremena, ali ovo lijepo vrijeme samo zove van, u šetnju, na terasu uz miris kave, u vrt, daaa, saditi biljčice čiji će plodovi biti zaslužni za nove recepte na stranici!
Danas kuham brzinsko ali jako fino jelo, idealno za subotu, kad se kava na terasi odužila, a treba malo i pospremiti kuću! :-)
Recept:
100g maslaca
žlica crvene paprike
pola žlice curry praha
ravna žlica soli
pile, naravno
Pile se nareže na komade (prsa samo na 4 komada ili ih ne koristiti uopće - možete za ovo jelo koristiti samo batke) kosti od trupa obično odvojim za juhu.
Za prilog koristim krumpir, koji će se peći zajedno s piletinom u tepsiji. Krumpir se oguli i nareže na deblje kocke, posoli i stavi u tepsiju.
Napravi se marinada - maslac se otopi i u njega se umiješaju ostali sastojci. U marinadu se umače svaki komad mesa i stavlja u tepsiju na krumpir.
Pećnica se zagrije na 200°C. U tepsiju se na dno stavi masni papir, prebaci se na nj meso i krumpir i prekrije se alu folijom. Stavi se peći, oko sat vremena, makne se alu folija i još se sve zapeče kratko.
Još samo fali zelena salata i brzi mirisni ručak je na stolu!
Dobar tek!
Danas kuham brzinsko ali jako fino jelo, idealno za subotu, kad se kava na terasi odužila, a treba malo i pospremiti kuću! :-)
Recept:
100g maslaca
žlica crvene paprike
pola žlice curry praha
ravna žlica soli
pile, naravno
Pile se nareže na komade (prsa samo na 4 komada ili ih ne koristiti uopće - možete za ovo jelo koristiti samo batke) kosti od trupa obično odvojim za juhu.
Za prilog koristim krumpir, koji će se peći zajedno s piletinom u tepsiji. Krumpir se oguli i nareže na deblje kocke, posoli i stavi u tepsiju.
Napravi se marinada - maslac se otopi i u njega se umiješaju ostali sastojci. U marinadu se umače svaki komad mesa i stavlja u tepsiju na krumpir.
Pećnica se zagrije na 200°C. U tepsiju se na dno stavi masni papir, prebaci se na nj meso i krumpir i prekrije se alu folijom. Stavi se peći, oko sat vremena, makne se alu folija i još se sve zapeče kratko.
Još samo fali zelena salata i brzi mirisni ručak je na stolu!
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar