Danas sam odlučila raditi riblju pitu. Malo sam čačkala po Jamievim i Gordonovim receptima i izvukla od svega pomalo i napravila svoju verziju. Nadam se da će vam se dopasti, jako je jednostavna, a efektna ukusna i može se raditi s bilo kojom ribicom, koja vam je pri ruci.
Tijesto:
200g mekog brašna
100g maslaca
žličica soli
žličica suhog ružmarina
1 žumanjak
1 žliva mlijeka.
Zamijesiti tijesto, razvaljati ga i staviti na dno kalupa za pite. Ja volim odmah valjati na papiru za pečenje i onda prebaciti u kalup, te popraviti eventualne rupice. Nije uopće potrebno voditi brigu o estetici tijesta. :)
Stavi se kuhati 6 krumpira, oguljenih i narezanih na šnite. iz ovog ćemo raditi pire.
Riba:
6 oslića bez glave
1 mrkva
komadić celerova korijena
svježi peršin ili bosiljak
100g sira gaude
limun
Oslić se stavi kuhati u slanu vodu i kad je kuhan, otprilike za 10min, ocijedi se, kratko ohladi i očisti od kože i kostiju. Komad, kako ga uspijete očistiti, stavite u zdjelu. Posoli se, popapri i prelije mlazom maslinovog ulja i poprska limunovim sokom.
U drugu zdjelu se naribaju mrkva, celer i sir na grubo, a limunova korica na fino. Doda se sjeckani peršin, ili u mom slučaju, bosiljak. Ova se smjesa također malo začini solju i pomiješa se s ribom.
Smjesa se prebaci na tijesto.
Kuhani krumpir se ocijedi, doda mu se komadić maslaca i malo mlijeka i izradi se pire.
Pire se stavi u tankoj liniji na smjesu od ribe i po njemu se nariba parmezan. Ja sam imala neki dimljeni sir doma u frižideru, pa sam iskoristila njega.
Stavi se peći na 180°C na 45minuta.
Neka se ohladi 10-tak minuta i spremno je za profinjena nepca. Poslužiti uz zelenu salatu.
Tijesto:
200g mekog brašna
100g maslaca
žličica soli
žličica suhog ružmarina
1 žumanjak
1 žliva mlijeka.
Zamijesiti tijesto, razvaljati ga i staviti na dno kalupa za pite. Ja volim odmah valjati na papiru za pečenje i onda prebaciti u kalup, te popraviti eventualne rupice. Nije uopće potrebno voditi brigu o estetici tijesta. :)
Stavi se kuhati 6 krumpira, oguljenih i narezanih na šnite. iz ovog ćemo raditi pire.
Riba:
6 oslića bez glave
1 mrkva
komadić celerova korijena
svježi peršin ili bosiljak
100g sira gaude
limun
Oslić se stavi kuhati u slanu vodu i kad je kuhan, otprilike za 10min, ocijedi se, kratko ohladi i očisti od kože i kostiju. Komad, kako ga uspijete očistiti, stavite u zdjelu. Posoli se, popapri i prelije mlazom maslinovog ulja i poprska limunovim sokom.
U drugu zdjelu se naribaju mrkva, celer i sir na grubo, a limunova korica na fino. Doda se sjeckani peršin, ili u mom slučaju, bosiljak. Ova se smjesa također malo začini solju i pomiješa se s ribom.
Smjesa se prebaci na tijesto.
Pire se stavi u tankoj liniji na smjesu od ribe i po njemu se nariba parmezan. Ja sam imala neki dimljeni sir doma u frižideru, pa sam iskoristila njega.
Stavi se peći na 180°C na 45minuta.
Neka se ohladi 10-tak minuta i spremno je za profinjena nepca. Poslužiti uz zelenu salatu.
Primjedbe
Objavi komentar