...nije li jesen pravo vrijeme za vratiti se blogu, kuhanju sa slikama, ubaciti kreativnost i napraviti inačicu pokojeg Jamievog recepta...
Danas na stolu kraljica gljiva! Kad imaš jako dobru prijateljicu koja ti u goste dođe sa košarom punom gljiva (ne mogu vjerovati da to nisam poslikala!), onda večera može biti samo jedno - gljive! Dobila sam prekrasne primjerke šumskih bukovača i hm... kako se ono zovu, hrskice, hrskavke, hrskave su, u svakom slučaju! :)
Jamie je uskočio u pomoć i večera je ispala savršeno. Ne znam ju kako nazvati jedino!
Recept:
4-5 šaka očišćenih šumskih, livadnih gljiva, više vrsta idealno
vrećica kupovnih brusketa
izobilje maslinovog ulja
svježi timijan
domaći špek
3-4 češnja češnjaka
mrva suhih chilij papričica
mozzarella, po mogućnosti bivolja :), kaže Jamie
Recept sam totalno izmijenila, ali hvala mom najdražem kuharu na ideji!
U tavi se prepeče špek narezan na kockice, zajedno sa nekoliko grančica timijana. Ugasi se vatra, doda se sjeckani češnjak i ostavi sa strane.
Bruskete se preliju sa 4-5 žlica maslinovog ulja i sipaju u plitku vatrostalnu zdjelu. Gljive se očiste, veće nasjeckaju i prepeku u vreloj tavi nakratko, sa par kapi maslinovog ulja i malo timijana. Prebace se u zdjelu sa špekom, sve se dobro izmiješa, prelije a maslinovim uljem, osoli, doda se malo suhih chili papričica i smjesa se prebaci preko brusketa. Sve se još malo pošprica sa maslinovim uljem i na vrh se natrga mozzarella. Stavi se u pećnicu na 180°C na 30minuta. Kad se ispeče, gljive postanu blago karamelizirane, a sir lijepo otopljeni na vrhu. ostavi se 5 minuta i servira se veselim gostima!
Primjedbe
Objavi komentar