Jede li Vam se nešto pahuljasto, slatko i osvježavajuće?
Možda je onda vrijeme za jednu takvu tortu!
Pronašla sam ju na netu, malo prepravila po svom i radu ju dijelim, jer me oduševila!
A ovako je sve počelo: gledaju mene dvije limete na stolu, gledaju, tužne su već, nikako da ih iskoristim. Imala sam plan s koktelom, koji je pao u vodu, pa je odabir pao, kao i uvijek, ajmo nešto slatko! Pozvat ću društvo i uz kavu servirati komad torte.
Jako je jednostavna, a obara s nogu. I nema puno kalorija ( to se samo tako kaže:) )
Sastojci:
Podloga bez pečenja:
120g petit keksi
50g integralnih krekera
125g otopljenog maslaca
1 vanilin šećer
Kekse zdrobite u multipraktiku zajedno s krekerima i dodajte im vanilin šećer i otopljeni maslac. Kratko promiješajte i smjesu prebacite u podlogu za torte. Obložite ravnomjerno dno i ubacite na hlađenje u frižider.
Krema:
500g svježeg posnog sira - ja biram one kremastih tekstura (npr. Lidlov)
200g ABC sira
1 vrećica želatine - volim ju izbjeći, ali smatram da je ovdje važno odradila svoj posao i odradila ga izvrsno! I ne osjeti se nimalo.
100g šećera u prahu
2 limete - naribana korica i istisnuti sok - volim ih oprati u vrućoj vodi sa malo sode
400g slatkog vrhnja
Želatinu pripremite po uputi s vrećice. Rastopljenoj dodajte sok od dviju limeta. Sireve dobro izmiksajte sa šećerom i polovicom naribane kore limete. Lagano umiješajte želatinu i sve dobro povežite. Posebno izmiksajte slatko vrhnje u šlag i povežite ove dvije kreme. I sve ravnomjerno prebacite u kalup za torte, na pripremljenu podlogu. Ja sam gore posipala sa ostatkom limetine korice i malo zdrobljenog keksa, malo, ali efektno.
Dobro ohladite tortu i uživajte!
Pale su same pohvale, ali ja sam nekako sama sebi najbolji kritičar. Ovo je moje viđenje lagane pahuljaste torte. Meni je ova torta čista petica
P.S. Bila sam uzbuđena zbog dragih gostiju, zbog serviranja torte, pa je slika izostala! Drugi dan sam je uslikala mrvu prije nego su mi ju dokrajčili!
I toliko dugo nisam pisala blog da sam i zaboravila da bi bilo dobro sliknuti. Ovo pišem jer mi je šteta da mi ovako dobar recept opet ispari...
Možda je onda vrijeme za jednu takvu tortu!
Pronašla sam ju na netu, malo prepravila po svom i radu ju dijelim, jer me oduševila!
A ovako je sve počelo: gledaju mene dvije limete na stolu, gledaju, tužne su već, nikako da ih iskoristim. Imala sam plan s koktelom, koji je pao u vodu, pa je odabir pao, kao i uvijek, ajmo nešto slatko! Pozvat ću društvo i uz kavu servirati komad torte.
Jako je jednostavna, a obara s nogu. I nema puno kalorija ( to se samo tako kaže:) )
Sastojci:
Podloga bez pečenja:
120g petit keksi
50g integralnih krekera
125g otopljenog maslaca
1 vanilin šećer
Kekse zdrobite u multipraktiku zajedno s krekerima i dodajte im vanilin šećer i otopljeni maslac. Kratko promiješajte i smjesu prebacite u podlogu za torte. Obložite ravnomjerno dno i ubacite na hlađenje u frižider.
Krema:
500g svježeg posnog sira - ja biram one kremastih tekstura (npr. Lidlov)
200g ABC sira
1 vrećica želatine - volim ju izbjeći, ali smatram da je ovdje važno odradila svoj posao i odradila ga izvrsno! I ne osjeti se nimalo.
100g šećera u prahu
2 limete - naribana korica i istisnuti sok - volim ih oprati u vrućoj vodi sa malo sode
400g slatkog vrhnja
Želatinu pripremite po uputi s vrećice. Rastopljenoj dodajte sok od dviju limeta. Sireve dobro izmiksajte sa šećerom i polovicom naribane kore limete. Lagano umiješajte želatinu i sve dobro povežite. Posebno izmiksajte slatko vrhnje u šlag i povežite ove dvije kreme. I sve ravnomjerno prebacite u kalup za torte, na pripremljenu podlogu. Ja sam gore posipala sa ostatkom limetine korice i malo zdrobljenog keksa, malo, ali efektno.
Dobro ohladite tortu i uživajte!
Pale su same pohvale, ali ja sam nekako sama sebi najbolji kritičar. Ovo je moje viđenje lagane pahuljaste torte. Meni je ova torta čista petica
P.S. Bila sam uzbuđena zbog dragih gostiju, zbog serviranja torte, pa je slika izostala! Drugi dan sam je uslikala mrvu prije nego su mi ju dokrajčili!
I toliko dugo nisam pisala blog da sam i zaboravila da bi bilo dobro sliknuti. Ovo pišem jer mi je šteta da mi ovako dobar recept opet ispari...
Primjedbe
Objavi komentar