Eto mene, nadobudne, opet!
Nije neka fora nestati, pa se pojaviti ponovo, nakon... (neću reći koliko)... ali, eto, opet me ponijelo!
Inače, svako svoje slobodno vrijeme provodim u kuhinji, shvatila sam da je ovo doba godine, jesen i nadolazeća zima, moj kulinarski trenutak! Pa ga iskorištavam najbolje što mogu.
Poigrala sam se jedan dan jednostavnim ručkom, koji nas je oduševio na kraju, pa ću podijeliti recept s vama. Mene uvijek oduševi "brza/kratka priprema", može se u međuvremenu popiti u miru kava s dragim 😍. Idealno za nedjeljni ručak.
Smatram da se sa praćenjem recepta uvijek treba opustiti, nemojte odustati ako Vam baš sada fali neki sastojak, razmislite, možda ga možete zamijeniti, pa će jelo dobiti neki Vaš otisak. To će ga učiniti jedinstvenim. Ja sam kostur recepta našla na Sparovoj kulinarskoj stranici i preokrenula ga po svom!
Sastojci:
raskomadano pile - po želji, mogu samo batci i zabatci, ja sam koristila i prsa, u većim komadima, obavezno je samo da ima kožicu
1 naranča - narezana na kolute
šaka svježe majčine dušice
2 češnja češnjaka - nasjeckan na veće komadiće
šaka suhih brusnica
1dl temeljca
sol, papar, kurkuma, đumbir
Komade mesa posolite i popaprite. U tavi, na malo ulja, malo zapecite meso, prvo na stani na kojoj je koža, zatim okrenite.
U međuvremenu pripremite vatrostalnu zdjelu u kojoj ćete peći meso u pećnici. Dno pospite majčinom dušicom i kolutima naranče - par komada ostavite za vrh.
Kad se meso zapeklo, položite ga na kolutove naranče, posipajte sjeckanim češnjakom i brusnicama.
U tavu u kojoj se peklo meso ulijte temeljac kojemu ste dodali pola žličice kurkume i pola žličice đumbira. Kad provrije, prelijte preko mesa u zdjeli. Položite po vrhu ostatke kolutova naranče i prekrijte alu folijom.
Stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C. Pecite pokriveno 1,5h. Maknite foliju i pecite još 20 - tak minuta da se zapeče.
Malo ohladite i može na stol direktno s vatrostanom zdjelom! Prilog ostavljam vama na biranje, ne zaboravite čašu bijelog vina ako ste stariji od 18 i to je to!
Dobar tek!
Nemojmo printati recepte, štedimo papir! 😉
Nije neka fora nestati, pa se pojaviti ponovo, nakon... (neću reći koliko)... ali, eto, opet me ponijelo!
Inače, svako svoje slobodno vrijeme provodim u kuhinji, shvatila sam da je ovo doba godine, jesen i nadolazeća zima, moj kulinarski trenutak! Pa ga iskorištavam najbolje što mogu.
Poigrala sam se jedan dan jednostavnim ručkom, koji nas je oduševio na kraju, pa ću podijeliti recept s vama. Mene uvijek oduševi "brza/kratka priprema", može se u međuvremenu popiti u miru kava s dragim 😍. Idealno za nedjeljni ručak.
Smatram da se sa praćenjem recepta uvijek treba opustiti, nemojte odustati ako Vam baš sada fali neki sastojak, razmislite, možda ga možete zamijeniti, pa će jelo dobiti neki Vaš otisak. To će ga učiniti jedinstvenim. Ja sam kostur recepta našla na Sparovoj kulinarskoj stranici i preokrenula ga po svom!
Sastojci:
raskomadano pile - po želji, mogu samo batci i zabatci, ja sam koristila i prsa, u većim komadima, obavezno je samo da ima kožicu
1 naranča - narezana na kolute
šaka svježe majčine dušice
2 češnja češnjaka - nasjeckan na veće komadiće
šaka suhih brusnica
1dl temeljca
sol, papar, kurkuma, đumbir
Komade mesa posolite i popaprite. U tavi, na malo ulja, malo zapecite meso, prvo na stani na kojoj je koža, zatim okrenite.
U međuvremenu pripremite vatrostalnu zdjelu u kojoj ćete peći meso u pećnici. Dno pospite majčinom dušicom i kolutima naranče - par komada ostavite za vrh.
Kad se meso zapeklo, položite ga na kolutove naranče, posipajte sjeckanim češnjakom i brusnicama.
U tavu u kojoj se peklo meso ulijte temeljac kojemu ste dodali pola žličice kurkume i pola žličice đumbira. Kad provrije, prelijte preko mesa u zdjeli. Položite po vrhu ostatke kolutova naranče i prekrijte alu folijom.
Stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C. Pecite pokriveno 1,5h. Maknite foliju i pecite još 20 - tak minuta da se zapeče.
Malo ohladite i može na stol direktno s vatrostanom zdjelom! Prilog ostavljam vama na biranje, ne zaboravite čašu bijelog vina ako ste stariji od 18 i to je to!
Dobar tek!
Nemojmo printati recepte, štedimo papir! 😉
Primjedbe
Objavi komentar