Recept:
Na vodenu kupelj stavite lagano kuhati 185g maslaca i 185g tamne čokolade. Miješajte povremeno da se lijepo sve rastopi, nakon toga maknite sa kupelji i ostavite da se hladi.
Pripremite za prosijavanje 85g brašna i 40g kakao praha.
Nasjeckajte 50g bijele i 50g mliječne čokolade.
Još vam trebaju 3 velika jaja sobne temperature i 275g šećera u prahu.
Pećnicu zagrijte na 160°C.
Ajmo u izradu:
Jaja tucite sa šećerom 5-8 minuta, da se napravi lijepa svijetlo žuta krema. Nakon toga vam mikser više ne treba. lopaticom umiješajte smjesu od čokolade i maslaca, jako lagano. Potom prosijavajte smjesu brašna i kakao praha unutra, lagano miješajte. Na kraju dodajte, naravno, isto lagano, lagano, sjeckane čokolade.
Ulijte smjesu u pravokutni kalup koji ste prekrili masnim papirom i stavite peći. 25 minuta je meni bilo dovoljno, a vi vidite, ako vam je sredina još drhtava, ostavite još 3-5min nek se peče. Ohladite do kraja u kalupu i zatim hladni kolač izvadite, režite i uživajte.
Kolač ima divnu hrskavu koricu na vrhu, koja zna popucati, ali ništa strašno. Unutra je kremast, kao što pravi brownie treba biti!
I da, nema veze kako ih narežete, oni podnose neurednost, dapače, baš im dobro pristaje!
Primjedbe
Objavi komentar