AAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaa.....
Ovo ja vičem i vičem, ja više pucam po šavovima!
Ova bombardiranja na sve strane, nemojte jesti ovo, nemojte
ono, čovjeku se zamagli pred očima. Prošli tjedan na predavanju o štetnosti,
ali velikoj štetnosti šećera, sad neko istraživanje o štetnosti crvenog mesa
(mislim, prerađevine neću ni spominjat – kaj oni misle da su otkrili Ameriku,
da mi ne znamo ništa o aditivima, joj, grrr), ah...
Uvijek se vodim umjerenošću i raznolikošću. I uvijek mi je negdje tamo u glavi, 5 na dan (voća, povrća)...
Riba ... jedemo ribu koliko možemo, koliko imamo duboki džep,
jer bome treba pošteno izdvojiti za neki malo bolji komad... I još nek mi muž
nakon jedne ribice cijeli dan fizički radi! Hihi!
Trudim se paziti, paziti na dobre masnoće, krto meso, kad god mogu ubacujem integralno, povrće je
uvijek na meniju, ali slatko, tu nemam riječi. Moja najslabija karika. Moram poraditi na tome. No, danas nije priča o
tome.
Danas radim s tunom, da, onom finom, iz konzerve, i baš me
briga. Upisat ću nam za ovaj tjedan RIBA +1.
Recept je jako jednostavan, mislim da će vam se baš dopasti,
idealan je kad nemate puno vremena, a gladna usta čekaju:
250g integralnih fusilla (ili neke vama drage tjestenine)
1 konzerva tune
1 luk
1 češnjak
1 mala chili papričica
1 mala chili papričica
Sjeckana rajčica iz škrinje, cca 4 kom (ili konzerva pelata)
Bosiljak, origano, sol papar
Parmezan
Pećnicu ugrijte na 200°C.
U posoljenu vodu stavite kuhati tjesteninu, neka se kuha do
mrvu prije al dente.
Na malo maslinova ulja
prodinstaju se luk i češnjak. Doda se nasjeckana chili papričica -količinu korigirajte sami, volite li ljutkasto ili ne. Doda im se rajčica – ako koristite svoju iz
škrinje, potrebno je na jakoj vatri poklopljeno dinstati, ako koristite konzervu
pelata, rastrgajte ih drvenom kuhačom, nakon što ste ih ulili na luk. Dodajte
šaku svježeg bosiljka, ili malo suhog, ako nemate svježi, dodajte malo origana.
Na nekoj srednjoj vatri kuhajte oko 15 minuta. Ugasite vatru, dodajte ocijeđenu
tunu, lagano promiješajte, da se ne strga previše, posolite i popaprite po
ukusu. Ubacite u umak ocijeđenu tjesteninu, promiješajte i prebacite u
vatrostalnu zdjelu.
Poravnajte malo, pošpricajte sa maslinovim uljem, obilno
pospite parmezanom i ubacite u pećnicu nekih 15-tak minuta.
Ostavite da se ohladi kratko i servirajte uz neku sezonsku
salatu.
Ja sam stavila današnji ručak u srce kalup, da se malo oraspoložim. Sve će biti u redu!
Primjedbe
Objavi komentar