Današnja misija: - napraviti musaku koja će se mom M.
dopasti! Naime, njemu to jednostavno nije fino. A meni je jednostavno svakakva
fina. I onda zbog njega ne kuham to jelo, a baš mi nedostaje... pa sam smislila
plan, kako da ga približim zahtjevnom nepcu mom muža. Vjerojatno će izgubiti
čar obične musake, al zato sam joj i promijenila ime! Šmusaka danas mora
oduševiti mog muža!
Počinjem:
7 krumpira – oguliti, narezati na šnite i staviti kuhati,
nek vrije 5-7 minuta u slanoj vodi.
500g mljevenog mesa, po izboru, ja koristim svinjetinu
2 luka, 2 mrkve
Tikvica, patlidžan
Sir trapist ili gauda, naribani
Dinsta se luk, doda mu se mrkva. Nakon kratkog vremena doda
se meso i na jakoj vatri prži, dok ne počinje dobivati smećkastu koricu. Doda
se 1 žlica talijanskih začina (možete dodati neke po svom guštu), osoli se i
malo jače se popapri. Makne se s vatre i u smjesu ubaci šaka otkošćenih
maslina.
Malo ulja poprže se
tikvica i patlidžan, narezani na šnite.
Krumpir se ocijedi i malo ohladi.
U vatrostalnu zdjelu redom se slaže: krumpir, na nj smjesa s
mesom, po mesu obilno posipati ribani sir, naslagati gore tikvice i patlidžan,
na to meso, red krumpira i završiti sa ribanim sirom. Stavi se u zagrijanu
pećnicu na 200°C, na nekih pola sata.
Kratko ohladiti i odmah poslužiti.
Naravno, klincima i meni je bilo odlično. A nakon kratkog nagovaranja,
i M. je rekao da mu je fino. Možda mu je bilo finije nego obična musaka, al
ipak ni šmusaka nije njegovo top jelo! Ali, bitno se raznovrsno hraniti! Pusa,
ljubavi, drugi put će biti nešto samo po tvom!
Primjedbe
Objavi komentar