Veselje ovog tjedna, za vikend idemo u Italiju!!
Naravno, ja sam od ponedjeljka u talijanskom điru, pa vam
tako donosim Parmigianu, na moj način. Brzo, jednostavno, preukusno!
Naravno,
za one koji vole patlidžane. Ja sam veliki ljubitelj, a u ovoj kombinaciji su
mi u top 3!
Moram se pohvaliti, ovi su patlidžani iz mog vlastitog vrta!
Nije baš sve uvijek od mame!
Ja se ovom jelu veselim ko malo dijete, dok je mom M. to
samo pod zub i zato ću ga svrstati u predjela. Al da mi je šogica sad tu, mi bi
si fino izguštale ovo kao glavno jelo!
Ajmo na pripremu:
Potrebna su 4 manja patlidžana, očiste se i narežu na deblje
šnite. Posole se i popapre.
Na žlici maslaca i žlici ulja dinsta se nasjeckani luk,
2-3minute, dodaju mu se 2 češnja češnjaka, kratko nek zamirišu i ubaci se unutra
jedna konzerva sjeckane rajčice. Ili pelati, ali ih prije toga nasjeckajte.
Ostaviti nek se kuha.
Za to vrijeme patlidžane prepeći na malo ulja u tavi, svake
strane po 2-3minute, dok ne dobiju smećkastu koricu. Staviti sa strane i po
potrebi obrisati masnoću s njih, mada su se moji pržili više na suhom, pa nisam
ništa brisala.
U umak dodati malo temeljca,
oko 50ml, sol, papar,pola žličice šećera i origano. Kuhati dalje. Nakon
5 minuta dodati umaku smjesu od 30-40ml vode i jedne žlice kukuruznog brašna. Kuhati još nekih 55 minuta, ugasiti vatru i dodati umaku jednu šaku sjeckanog svježeg lišća bosiljka! koji miris, mmmm!
Vatrostalnu ili keramičku zdjelu, čije se dno pošprica maslinovim uljem, redati
redom: red patlidžana, polovicu umaka, posipati sa parmezanom, mozzarellom i
ponoviti redanje još jednom. Završava se s mozzarellom. Staviti u zagrijanu
pećnicu na 160°C 20-tak minuta.
Evo, jednostavno. Predivno miriše, svima nam je ukusno, i
ipak je na kraju poslužilo kao glavno jelo.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar