Hihi, mi volimo Halloween, svake
godine se veselimo danu jer klinci sa mnom izrađuju „strašne“ kolačiće, a s
tatom dube bundeve – tikve, po našem, i sve to skupa uvijek bude zabavno!
Meni je važno da mi se djeca
zabave! Nisam imala baš onoliko vremena koliko sam trebala za sve moje planove,
ali i ovako nam bude dovoljno za najstrašniju noć u godini… BUHAHAHA!!!! (Ovo
ja glumim vješticu)
Sve što vam u ovakvoj prilici
treba je malo mašte, dječje ručice i neki vaši poznati recepti. Tako su naši
grobovi zapravo muffini s prošlog posta
Nadgrobne ploče sam našla na
netu, isprintala ih i klinci su ih izrezali i zalijepili na malo čvršći karton.
Od bijele čokolade smo izradili male kosti, duhove i ovu smiješnu ruku koja
strašno strši iz groba, pa se vi sad usudite doći na naše groblje!!!
Malo smo se poigrali i s likom
Jacka Skellingtona, šećerom u prahu, u koji sam umiješala žličicu vode, obojili
smo muffin da mu bude glava i čokoladom iscrtali njegovo poznato lice!
Svake godine radimo vještičje
prste, moja ih djeca jednostavno obožavaju. Naravno prefini su, a izgledaju
zaista prestrašno! Obično ¨i djeci i odraslima treba neko vrijeme da se odvaže gricnuti ih!
A recept je od naših dragih
božićnih kolačića od oraha, koje svake godine pod obavezno imamo u Adventu! Od
tijesta se naprave kuglice, pa duguljasti štapići i na jednoj strani im se
utakne polovica badema. Nožićem se izgrebu utori na koži te se stave peći. Na
kraju kad se ohlade, umoči se dno prsta u neki crveni pekmez! Baš su
jezoviti!!!!
I pripremila sam za ovaj dan
SPOOKY PUMPKIN PIE.
Ovo je moja inačica recepta:
Prhko tijesto sam izradila po
svom ustaljenom receptu, dodavši mu pola integralnog brašna: - http://mirisnaprica.blogspot.hr/2015/10/jabuke-u-sendvicu.html
Potrebna vam je jedna lijepa
tikva, poput ove moje, koju sam dobila od mame i moram priznati da mi bilo malo
žao iskoristiti je koliko je fotogenična i kakav je lijepi ukras bila u mojoj
kuhinji. Ali, što se mora, mora se. Kao ukras su ju zamijenile mirisne dunje, a
ona je poslužila u ovom kolaču.
Tikva se oguli, očisti od koštica
,(svakako ih pospremite za sijanje iduće godine ili ih kratko prepecite u
pećnici za zdravu grickalicu) i nareže se na kockice.
Kockice se stave na sredinu
masnog papira, posipaju se cimetom, đumbirom i muškatnim oraščićem i preliju se
sa 2 žlice meda. Čvrsto se zaveže u sredini i prebaci se ovaj mirisni „škartoc“
na lim pa u pećnicu na 200°C. I peče se tako nekih 40minuta – provjerite nožićem
je li tikva pečena (ako nož glatko ulazi u nju).
E, sad, ovaj dio je meni bio
najteži. Kad sam otvorila zavežljejčić, mirisi koji su me oplahnuli bili su
fantastični. Pa sam samo malo probala jednu kockicu…. Jao, nisam mogla stati.
To je tako fino, da ovdje zapravo može biti i rečenica - poslužite i uživajte!
Ali, na kraju sam se morala obuzdati, jer inače ne bi bilo ništa od moje
strašne pite. Ipak, prvom ću nam prilikom ovako ispeći tikvu!
Kad se tikva malo ohladi,
izmiksati ju u blenderu u finu kremu. Posebno izmiješati 3 jaja sa 3 žlice
šećera i dodati tome tikvu.
Tijesto razvaljati na masnom
papiru i prebaciti u okrugli kalup za pite. Prekriti folijom i posipati suhim
grahom i staviti peći 20minuta na 180°C.
Nakon što se ispeče, maknuti
foliju s grahom i uliti kremu od tikve na tijesto. Nastaviti peći još 40minuta.
Ostavite da se ohladi i uživajte.
Moj mlađi sin je bio jako
kreativan i lijepo ju je ukrasio povodom Halloweena – čokoladom je nacrtao
paukovu mrežu i čupavog pauka koji nas opasno promatra! Buuhuhuhuuu!
Na kraju smo se posladili
sablasnim kolačićima i zabavili se kopajući tikve!
Primjedbe
Objavi komentar