Kad uz ručak imamo varivo, volim nečime zasladiti cijelu
priču.
Ovo je jedan brzi, zanimljiv recept, gotov u trenu, bez mnogo mazanja
posudica ili miksera, onako, s nogu.
Zanimljiv je zato jer sadrži mrkvu, koja mu daje sočnost.
Već vidim lice mojih ukućana, kad saznaju da je mrkva unutra. Naravno, klincima je
to uvijek fora.
Pa da vidimo:
3 jaja lagano tučena
5 žlica narančina džema – naravno može i zamjena sa 175g
smeđeg šećera i ribanom narančinom koricom
175ml ulja
Ovo se lagano promiješa.
U smjesu se doda:
100g grožđica
140g ribane mrkve
175g brašna – može bijelo, može integralno, prosijati
1 žličica sode bikrbone
1 žličica cimeta
½ žličice muškatnog oraščića
Sve se lagano samo promiješa.
Pećnica se zagrije na 180°C, okrugli kalup za pite obloži se
masnim papirom. Smjesa se ulije u kalup i peče nekih 40-tak minuta, provjeriti
čačkalicom sredinu,dok se sa strane treba vidjeti lagano hrskav rub. Ohladiti
kolač.
Kolač se prelije glazurom:
60g šećera u prahu i
par kapi vode, ili još bolje naračina soka, pomiješa se u zdjelici – glazura
treba biti bijela, ne prerijetka. Pokapati po kolaču ili kako vam je volja.
I to je to, samo treba uživati.
P.S. nekako mislim da bi ovdje prava stvar bila glazura od tamne čokolade, drugi put obavezno stavljam!
Primjedbe
Objavi komentar