Muči mene ova mrkva, fini je onaj kolač koji sam postala prije,
ali je nekako svakodnevni, bez daška glamura u sebi. A zašto mrkva ne bi
zaslužila glamur, postolje, top poziciju u kolačima?
Nek joj bude ovako:
100g integralnog brašna
100g mekog brašna
130g šećera
1 žličica praška za pecivo
Korica jedne naranče
2 jaja
150ml ulja
200g ribane mrkve
100g tamne čokolade narezane na kockice
Jednostavno pomiješajte suhe sastojke, mokre sastojke, povežite
ih i dodajte im mrkvu i čokoladu. Smjesu rasporedite u kalupe za muffine,
kojima ste odjenuli papirnate košarice i stavite peći na 180°C 20-tak minuta
(provjerite čačkalicom).
E, sad, glazura:
80g maslaca sobne temperature
250g mascarpone sira sobne temperature
80g šećera u prahu
Ekstrakt vanilije
Jako je važno da su sastojci iste, sobne temperature. Ostavite
ih čak par sati vani, zajedno, da se usklade s temperaturom.
Potrebno je mekano tući maslac, dodati mu sir, šećer i
vanilin ekstrakt. I samo lijepo staviti na vrh kolačića. Po želji malo ukrasiti
i tadatada, moj fancy kolačić od mrkve je spreman!
Dobio je same pohvale, inače!
Primjedbe
Objavi komentar